Het wonder der korstmossen, met jessica allen - a way to garden

Het wonder der korstmossen, met Jessica allen - A Way To Garden.

'horticultureel how-to en woo-woo', Margaret kakkerlak, hoofdtuinier.

het wonder der korstmossen, met jessica allen.

OME VAN DE mooiste en meest ingewikkelde schepselen in de tuin zijn helemaal geen planten. Een verscheidenheid van korstmossen is nu te zien op boomschors en takken, op stenen, op ongeschilderde tuinmeubilair en zelfs bodem, meer zichtbaar omdat veel van de tuinen planten visueel hebben stilgezet voor hun slapende seizoen. Laten we gaan op een virtuele korstmossenwandeling met lichenoloog Jesssica Allen, co-auteur van een nieuw boek over het onderwerp.

En daarvoor promoveerde ze aan de New York Botanical Garden in een gezamenlijk programma met de City University of New York.

en jaren later, toen ze bedacht van het maken van het nieuwe boek.

Urban Lichens: A Field Guide for Northeastern North America.

(affiliate link), ze nodigde hem uit om samen te werken, zoals ze hebben voortgezet met het onderzoek van korstmossen door de jaren heen. (Foto hieronder, door Paul Super, is van het paar onderzoeken korstmossen in de Smokies.

Enter om hun nieuwe lichen veld gids te winnen van Yale University Press door commentaar te geven in de doos aan de onderkant van de pagina.

com/podcast-player/25895/lichens-with-jessica-allen-a-way-to-garden-with-margaret-roach-november-29-2021.

Oh, we hadden zoveel plezier met het doen van de.

die mensen leken echt te genieten, dus ik kon niet wachten om weer met je te praten en je meer vragen te stellen.

Ik dacht dat het artikel bleek echt goed, en ik was absoluut blij met de opmerkingen, ook. Veel mensen deelden hun herinneringen aan korstmossen, hoe ze visualiseren korstmossen en interactie met hen, en het was gewoon een genoegen om in staat te zijn om die opmerkingen te lezen.

Dus ik vermoed elk gesprek dat je hebt over koralen elke klasse die je lesgeeft, of loop je, of lezing die je geeft, of papier dat je schrijft moet je altijd beginnen met het antwoord op deze vraag: Wat is een koralen?.

Ze zijn zo mysterieus, toch? Ze zijn deze organismen die we om ons heen zien, maar hun onderliggende aard is niet noodzakelijkerwijs duidelijk alleen door ze macroscopisch te bekijken. En als we daar een microscopische kijk zouden nemen, wat we vinden is dat ze schimmels en algen die samen groeien. Dus ze zijn soort van een quintessential symbiose. Sommige mensen denken van hen als koralen die op het land leven.

Dus er is deze echt verplichte, intieme interactie tussen de schimmel en dan een soort fotosynthese partner. Dus of dat nu een groene alga of een cyanobacterie, of een combinatie van groene algen en cyanobacterie met de schimmel. En dat is echt de hoeksteen van de symbiose.

Maar er gebeurt daar veel meer dan alleen die twee organismen. We kunnen echt denken van korstmossen als miniatuur ecosystemen in en van zichzelf. Dus naast die de schimmels, de algen zijn er andere schimmels daar, er zijn tonnen bacteriën. Er zijn tardigrades, die waterberen, en nematoden, deze kleine wormen, en dus echt is het een microkosmos in en op zichzelf.

Dus je studeerde om botanicus te worden, een plantenbioloog. Waarom op een gegeven moment zei je niet oh, dit geslacht van planten, of deze bomen? Hoe veroverde korstmossen je hart?.

Het begon eigenlijk toen ik inleidende biologie nam. En voor het hele jaar, gingen we door al deze hoofdstukken in dit boek, en we spraken over al deze verschillende organismen en moleculaire processen. En toen was het enige hoofdstuk dat we oversloegen degene op schimmels.

Dus ik ging terug en las het en ik zei, dit zijn de coolste organismen. En ik had het geluk om op een universiteit te zijn waar we eigenlijk een hele kwart-lange les hadden over mycologie, en de professor was geweldig. En ik werd echt verliefd op schimmels. Ze zijn een beetje cryptisch, dus er is veel mysterie daar. Er is veel dat we niet begrijpen over hen nog steeds.

En toen van alle schimmels vond ik korstmossen de mooiste, en ik werd echt gewoon verliefd. En dus gedurende mijn opleiding en ook mijn onderzoek, Ik heb gewerkt aan planten, Ik heb gestudeerd planten, maar echt mijn hart is altijd geweest met de korstmossen.

Ik wist niet dat het zo tot stand kwam. En ik denk dat toen ik sprak met u en James Lendermer, uw oude collega, voor het artikel van de New York Times, jullie me beiden uitgelegd dat schimmels zijn echt over het hoofd gezien in het behoud ook? Precies daar je gewoon vertellen een verhaal over hoe je ze ontdekt, en ze werden bijna over het hoofd gezien in de literatuur, zogezegd. Maar ze zijn niet echt erkend in het behoud inspanningen zo breed als ze zouden moeten zijn?

Voor een lange tijd zijn ze echt volledig uitgesloten van onze typische instandhoudingsinspanningen, die de neiging hebben om zich te richten op de grotere dieren en op planten op vaatplanten vooral. En we kunnen dit zien als we kijken naar, bijvoorbeeld, de Wet Bedreigde Soorten. Er zijn duizenden planten en dieren beschermd door de ESA. Ze zijn allebei korstmossen, en ze komen beide voor in het zuidoosten van de Verenigde Staten. Dus dat is de rotskabouter korstmossen en het perforaat.

En er is een aantal recente, eigenlijk een aantal echt recente, positieve nieuws op dit front, echter. Lichens en andere schimmels krijgen veel wereldwijde aandacht in het behoud. De eerste internationale schimmelbescherming organisatie net gevormd. De Fungal Conservation Committee maakt deel uit van de.

International Union for the Conservation of Nature.

De IUCN heeft echt schimmels omarmd in hun documenten de laatste tijd. We hebben deze flora, schimmels, fauna beweging gaande op deze drie Fs beweging, die echt is geleid door.

die een ongelooflijke schimmel conservationist. En dus is er een beweging in deze richting. Ik denk dat waren echt zien sommige positieve resultaten voor schimmel conservatie wereldwijd echt.

Dus in het geval van korstmossen, mensen zouden kunnen zeggen, Nou, maar het ziet eruit als een stuk kauwgom dat viel op de grond, of een houtblok, of een spleet verf op een rots of wat dan ook, dus waarom zou ik geven om die? Waarom hebben we Dus wat is hun rol in het grotere plaatje milieuvriendelijk en zo verder? Wat doen ze?

Zo veel dieren eten korstmossen, zelfs grote zoogdieren, dus zoals kariboe eten veel korstmossen. Ze vertrouwen fundamenteel op korstmossen als een van hun belangrijkste voedselbronnen. Maar zelfs dieren zoals herten en elanden gebruiken korstmossen, vooral als wintervoer.

Veel vogels gebruiken ze als nestmateriaal, net als kleinere zoogdieren, zoals vliegende eekhoorns, zowel als nestmateriaal als als als voedsel. En als we dan blijven schalen, gebruiken veel ongewervelden ze als camouflage en opnieuw, als voedselbron.

En dan als we opschalen naar de ecosysteem-niveau processen, ze vastzetten koolstof uit de lucht, en ze zijn ook vast te stellen stikstof. En ze kunnen, in veel systemen, echt een van de belangrijkste stikstof ingangen aan de bodem in sommige bosrijke systemen.

Dus ze zijn beide op deze werkelijk grote schaal van de beweging van elementen door deze systemen wereldwijd, en op deze kleinere schalen in al deze interacties met dieren.

En ik weet wanneer we samen het verhaal deden waar we het over hadden hier was het tuin opruimen tijd toen we spraken en mensen aan het harken en ze vinden misschien een tak, een twijg, met korstmossen erop. Zijn, zoals je het noemde, een klein pakket van meststof, van potentiële meststof. Ik bedoel, als het ontbindt zijn ook vol van goedheden voor het ecosysteem op die manier.

En dat kun je bedenken in de context van composteren, als je denkt aan tuinieren. En dan zou ik mensen aanmoedigen als je ooit in het bos rondloopt en je datzelfde proces ziet gebeuren met deze gevallen takken en korstmossen daar, en je zult ze zien ontbinden en deel worden van de grond. En die stikstof input is een bijzonder belangrijk onderdeel van wat korstmossen naar die foto brengen.

Het lijkt niet echt op zijn jeugd, adolescentie, volwassenheid en senescentie.

Als die echt verschillende levensfasen niet noodzakelijkerwijs waarneembaar zijn met korstmossen, geven ze de voorkeur aan hun eigen regels op vele, vele manieren, en hun levensduur varieert nogal een beetje. Dus we hebben een voorbeeld van, bijvoorbeeld, als we kijken naar korstmossen die leven op bladeren, dus wat we foliicolous korstmossen in de tropen noemen, die korstmossen hele levensduurn zijn gebonden aan de lengte van de tijd dat dat blad is gehecht aan de plant.

: Dus we zien een levensduur van een jaar, twee jaar misschien. En zelfs in de Verenigde Staten hebben we korstmossen die leven op, bijvoorbeeld, rhododendron bladeren, en die bladeren duren ongeveer twee jaar, zodat de hele levensduur van de korstmossen.

En dan op het andere frastisch verder einde van de extreme levensduur zien we, bijvoorbeeld, echt kleine korstmossen die langzaam groeien in het Noordpoolgebied. Ze hebben echt korte groeiseizoenen. Deze korstmossen, ik weet niet dat we per se zelfs een aantal over hoe lang ze zouden kunnen leven, zeker over een eeuw. Dus we hebben dit brede bereik, maar ik zou zeggen voor het grootste deel, de korstmossen, als je in een gematigd bos dat je ziet groeien op schors en ze zijn soort van bladmogen.

Ik vermeld in de inleiding dat ik het gevoel dat vooral in de herfstIm in een besneeuwd gebied dus voordat de sneeuw valt en bedekt sommige van henmaar vooral in de herfst, en dan weer in het vroege voorjaar, wanneer ik niet visueel afgeleid door de tuin of bladeren op de bomen of wat dan ook, Ik echt afgestemd op de korstmos het meest van alles. En gaan ze ooit slapen? Hebben ze een slapende tijd, of doen ze hun ding, de alga in de schimmel, is het fotosynthese de hele tijd, het hele jaar door? Of hoe werkt dat?

Dus hun groeiseizoen, zou ik zeggen, is veel langer dan veel vaatplanten, en ze hebben dit Wel, ik zou zeggen een van hun superkrachten is dat ze volledig kunnen uitdrogen en gaan slapen, en dan rehydrateren en binnen een uur zijn ze weer zoals bij het doen van hun ding. En dan kunnen ze weer uitdrogen.

Dus hun watergehalte is in evenwicht met het milieu, en ze kunnen fotosynthetisch actief zijn bij veel lagere temperaturen dan je zou vermoeden. Dus niet alle korstmossen, maar veel korstmossen kunnen echt een laag tempo van fotosynthese hebben, zelfs dicht bij vriestemperaturen. Dus als je nadenkt over in de herfst, bijvoorbeeld en eigenlijk de herfst en de lente zijn geweldige tijden voor korstmossen om te groeien omdat alle bladeren zijn uit de weg, dus ze krijgen een groter deel van de zon komen op hen. En dus als ze gehydrateerd, en de zon is omhoog, en zijn boven bevriezen, ze zijn waarschijnlijk fotosynthese.

En dan kunnen ze ook actief zijn's nachts. Ze zijn niet per se fotosynthese, maar er zijn een aantal fysiologische activiteiten die kunnen gaan zo lang als zijn warm genoeg en nat genoeg voor hen om hun ding te doen. Dus ik denk echt over korstmossen groeien en actief meer op een Ik denk dat ik zie deze voorwaarden en wanneer ze aanwezig zouden kunnen zijn in de loop van een bepaalde 24-uursperiode. Warm genoeg, genoeg licht en genoeg water voor hen om actief te zijn.

Er zijn ongeveer 25.000 soorten bekend en honderden meer ontdekt elk jaar, zoiets als dat. En ik denk in het boek, Urban Lichens: Een Veldgids voor Noordoost Noord-Amerika, die geschikt zou zijn voor iedereen in het noordoosten, niet alleen in een stad, maar doorheen, denk ik, en misschien Washington of iets wat je verbergt, ik weet het niet, misschien 60 of zo in zeer gedetailleerde portretten.

Dus als ik naar buiten ga en ik ga om rond te kijken in mijn tuin, en ik ga om veel verschillende te ontdekken, om te beperken wat ze zouden kunnen zijn Ik heb misschien uw gids omdat Im in de juiste regio of een andere gids als Im elders, het helpt om eerst te beslissen welk type korstmossen, welke groep ze zijn. En er zijn drie hoofdgroepen, juist, en dat is de eerste manier om de keuzes te beperken.

Dus als je naar buiten gaat in je tuin op zoek naar korstmossen, zou ik zeggen dat mijn eerste tip is dat ze het best genoten zijn met een beetje vergroting. Dus als je een vergrootglas of een juwelierlus of een handlens hebt, neem dat zeker mee. En dan zeker uitzoeken welke groei de korstmossen vormen waar je naar kijkt, is een geweldige plek om te beginnen.

[Boven, boven naar beneden, foliose, crustose en fruticose korstmossen; foto door Jordan Hoffman.

Dus we hebben drie belangrijkste groeivormen, foliose korstmossen, die een soort blad-achtig zijn. Ze hebben een boven- en een bodemoppervlak. Als je probeert om ze misschien een beetje te plukken en zien of ze van wat ze groeien af komen, moet je in staat zijn om ze een beetje van hun substraat af te krijgen.

Dus dan zou je misschien ook korstmose korstmossen, die volledig en intiem zijn gehecht aan wat ze groeien op. Sommige van hen zijn een beetje schudder kijken.

: Dat zijn degenen die kunnen worden verward met verf spatten, denk ik soms, huh?.

Dus ze hebben de neiging om zeer sterk gehecht te zijn aan wat ze groeien op. En dan de derde groei boerderij zijn fruticose korstmossen, zodat ze meer struik, ze zijn echt 3D. Ze zullen opgroeien uit wat ze zijn op, of dat blaft of als zijn de grond. En we hebben dingen zoals oude mannen baard in die groep, of rendier korstmossen, of Britse soldaten korstmossen soorten als deze.

: Het is zo leuk als je de kleine lens, zelfs een goedkope handlens, en je krijgt gelijk Zeg zijn op steen, Ik deed dit in het nemen van een aantal foto's voor ons artikel. En je komt recht naar beneden op het rotsoppervlak niveau, en je kijkt naar deze gemeenschap van verschillende korstmossen op een oppervlak. En je ziet die fruticose degenen, die struikmossen, staand, het is als een miniatuur wereld. En dan de crustose degenen echt aan de rots, en tussen sommige foliose degenen.

En het is als oh mijn hemel, ik had geen idee. Want als je gewoon inzoomen rond het doen van uw tuin klusjes, oh, er is wat korstmossen daarmaar je niet echt kijken. En dus je punt is zeer goed genomen. Neem die lens en kijk ernaar vanuit alle hoeken, en zie hoe ingewikkeld en hoe ongelooflijk ze zijn.

Ik denk dat dit is een van de dingen die ik vind echt vangt volkeren verbeelding het meest. We nemen het soort van vanzelfsprekend dat ze er zijn, ze zijn een splash van kleur. Maar dan, als je kijkt, zelfs met opnieuw, je hoeft niet iets chique, gewoon een beetje vergrotingen en zijn deze hele wereld, deze hele prachtige wereld. Het is om ons heen de hele tijd en we de neiging om voorbij te rennen, maar het is een uitnodiging om te vertragen en een kijkje nemen.

En voor wat ze doen, ze zijn niet wortelen in of voeden van de boom die ze op, als ze zijn op boom schors of op een tak of wat dan ook. Ze zijn niet parasieten, denk ik, is het woord dat ik wil zeggen. Ze zijn niet, ik denk dat dat een van de woorden die ik wil zeggen, maar ze zijn niet op een of andere manier schadelijk voor het andere levende ding of de rots voor die kwestie. Ze kunnen het breken van de rots te versnellen in een onderdeel van de grond, maar ze doen dat niet snel. Ze doen geen schade, toch?

Dus de korstvliegen die groeien op schors gebruiken dat gewoon als een plek om te leven, om toegang te krijgen tot de zon. En schors heeft de neiging om een beetje van vocht vasthoudend vermogen, dus het is gewoon een echt mooie plek voor hen om te leven. Ze zijn betrokken bij dit proces van rots verwering en uiteindelijk bodemvorming, maar zoals je zei, dit proces duurt een lange tijd. Dus in onze levensduur, en in onze tuinen, zouden we niet noodzakelijkerwijs zien een van onze rotsen echt snel breken vanwege korstmossen.

En niet alleen hoeven we niet, maar we moeten ze niet schrapen van de boom. Weet je wat ik bedoel? Ze zijn geen ziekte. Ze zijn niet iets slecht op de schors van de boom. Ik bedoel, ik denk dat het te vieren, niet om je zorgen over te maken.

En als je ziet korstmossen op uw bomen, ja, ze zijn niet schadelijk voor de bomen op alle. En inderdaad, korstmossen zijn echt zeer gevoelig voor luchtverontreiniging. Ze zijn gevoelige indicatoren van de luchtkwaliteit, van milieukwaliteit, en dus als je een ton van korstmossen op uw boom, dat is waarschijnlijk een goed teken.

Ik wil het hebben over het boek en hoe dat tot stand kwam. Jij leidde wandelingen, ik denk dat in de stad misschien, en het doen van wat worden genoemd bioblitzes, deelnemen aan bioblitzes, waar alle soorten in een bepaald gebied van verschillende soorten worden onderzocht, beoordeeld. En dat leidde, denk ik, tot uw denken, Gosh, we hebben een gids nodig die de korst van deze regio toont.

Het kwam echt uit het aangaan met mensen in New York City, specifiek met verschillende groepen studenten en naturalisten, en expliciet gevraagd elke keer, wat de volgende keer? Zoals, Dit was fantastisch. Ik hield van het leren van meer over korstmossen en het nemen van een kijkje, en ik wil blijven gaan met dit. Welke bron raadt u aan?.

En er zijn een aantal grote veldgidsen die er zijn, maar niets voor stedelijke gebieden, en korstmossen in stedelijke gebieden hebben de neiging om er iets anders uit te zien. Het stadsgezicht is een beetje een stressvolle omgeving, en dus verandert het hun morfologie op heel specifieke manieren, en dus is het uitdagend om veldgidsen te gebruiken die ontworpen zijn voor korstmossen die zich in natuurlijke gebieden in een stad voordoen. En dus begon ik dit expliciet te schrijven vanwege dat verzoek. En ik denk dat het vrij goed uitpakte.

Dus, we hebben een introductie tot korstmossen, alle achtergronden die je moet kennen om korstmossen te kunnen identificeren, korstmossen te waarderen. Er zijn gedetailleerde beschrijvingen en aantekeningen op 60 soorten, met foto's. En dan is er ook een geïllustreerde glossarium aan het einde. Dus met dit in de hand, moet je in staat zijn om uit te gaan en beginnen met lichenizen.

: En echt weer, niet alleen in New York City, maar door het Oosten, want ik bedoel, Ik hier een paar uur of een paar uur ten noorden van de stad en zo nog steeds in het Oosten, maar niet in een stedelijke omgeving. Ik zie bekende hier.

En heeft de stad meer als honderd soorten, of hoeveel soorten denk je dat er zijn in New York City, bijvoorbeeld?.

Toen ik dat aantal een paar jaar geleden voor het laatst in tabelvorm had gezet, waren we tot 106 soorten die sinds het einde van de jaren zestig uit New York City werden gemeld.

: En sindsdien zijn er een paar andere soorten gemeld. Ik denk dat we op dit punt naar ongeveer 120 soorten binnen de vijf stadsdelen keken.

En je vertelde me eerder dat als je eens een wandeling moest maken of iets op de grote stortplaats, de grote stort op Staten Island, Fresh Kills... en je zei dat er hier niets zou zijn... en wat heb je gevonden?

Dat was eigenlijk een heel leuk evenement.

Dus ik was daar met mijn collega, Natalie Howe, en een aantal studenten van de middelbare school. Ik zei, Oh mijn god, wat gaan we hier vinden? En toen vonden we eigenlijk een heel aantal soorten, waaronder een die groeide op een afgedankte steen. Er waren een aantal soorten die we eigenlijk niet hadden gezien in andere delen van de stad. Dus er zijn verrassingen overal te vinden. Ik denk dat we nog steeds een idee krijgen van wat mogelijk is. Zoals, wat korstmossen kunnen leven, zelfs in deze echt dichtbevolkte stedelijke gebieden?.

Jessica Allen, bedankt voor Urban Lichens: Een veldgids voor Noordoost-Noord-Amerika, en gewoon om ons geduldig meer te vertellen over deze ongelooflijke wezens. Dus iedereen moet uit gaan en een korstmossen wandelen en neem die handlens, zoals ze uitlegde. En ik hoop dat ik je snel weer spreek.

voer in om een kopie van de korstmossengids te winnen.

Urban Lichens: A Field Guide for Northeastern North America.

(affiliate link), door Jessica Allen en James Lendemer, voor één gelukkige lezer. Het enige wat je hoeft te doen is deze vraag te beantwoorden in het commentaarveld dichter bij de onderkant van de pagina:.

Wat oppervlakken in uw tuin zijn de thuisbasis van korstmossen, en geniet u ervan om ze te zien?.

Geen antwoord, of verlegen voelen? Zeg gewoon iets als Tel me in en ik zal, maar een antwoord is nog beter. Ik kies een willekeurige winnaar na de inzendingen sluiten op middernacht dinsdag, 7 december 2021.

Disclosure: Als een Amazone Associate verdien ik van het kwalificeren van aankopen.

het opnieuw bezoeken van de kinderen klassieke de geheime tuin, met marta mcdowell.

terrariums als geschenken (of middenstukken), met patricia buzo.

Ik heb gezien platte splotty korstmossen op bomen en scrubs. Took neer een hele roos van Sharon boom want ik dacht dat de sploshes van korstmossen betekende dat het was ziek! Dit is een geweldige lezing vandaag!

Ik zie ze het vaakst op mijn bomen en rotswand, en ja, ik hou van ze! Ze voegen zoveel toe aan het milieu.

Lichten zijn zichtbaar op vele planten in mijn tuin van de pijnbomen tot oudere lila's. Ik verzamel ook actief overdekte takken op mijn wandelingen om rond de tuin te verdelen.

Geweldig interview hoe meer tijd ik doorbreng in het bos in de buurt van mijn huis en zwemmend in de groeve, hoe meer ik geïnteresseerd ben in korstmossen ik word.

Ik heb onlangs hernieuwde interesse in korstmossen uit een studie over verfpigmenten. Ik las ook dat korstmossen bestaan een goede indicator zijn dat de omgeving waarin ze leven relatief vrij is van polutie.

Ik heb me nooit gerealiseerd hoe interessant korstmossen zijn! We zien ze meestal op ons houten hek, vaak op rotsen en een paar boomstammen en soms op het dak van het huis. Dit interview is zeer informatief!.

Mijn keuzes van tuinspullen, boeken, en mulch, mulch meer, alles wat ik gebruik mezelf. (Disclosure: omvat affiliate links.

terrariums als geschenken (of middenstukjes), met patricia buzo.

het aftellen van de laatste herfst tuintaken, met ken druse.

het lezen van de tuinen lagen met een oog voor verbeterd ontwerp, met David culp.

het opnieuw bezoeken van de kinderen klassieker de geheime tuin, met marta mcdowell.

winter squash-kokos melk soep met garam masala.

het wonder van korstmossen, met jessica allen.

pompoen vla: vakantie taart, minus de korst.

gemakkelijk doet het: lichtgewicht snoeigereedschap (waarom im snips nemen vs.

mijn vogel-voedende basis (en favoriete feeders).

Gezien de keuze tussen zittend in t.

UFO (Unidentified Fuzzy Object) op Solidago in de.

Wat te zeggen behalve dat Angelica gigas seizoen is a.

Het perfecte middelpunt als je het hosten van een p.

Zoveel parel crescenten op de kwassel bloem (Emil.

Veel regen en veel clematis.

Klik hier voor informatie over de favorieten hierboven.

Als een Amazone Associate verdien ik van het kwalificeren van aankopen.

wat korstmossen ons vertellen, met dr

Als je vragen hebt over korstmossen, bel je een lichenoloog. En dus deed ik namens bezorgde lezers vragen wat te doen over korstmossen groeien.

Het was 90-something degrees out, maar de korstmossen patroon op een patio steen leek op sneeuwvlokken, en ik nam een foto.

het kleine boek dat kon: plantkunde voor tuinders.

KUNNEN HET ZIJN? Twee jaar? MET MIJN VINDAGE EVALUATIE nog steeds de loden blurb op de openingspagina? En 200.000+ kopieën in druk? Yup, yup, en.

voorbij organische tuinieren: ecologische tuinbouw.

Ik BEKIJK een ZOOM lezing de andere dag die echt in woorden een heleboel van de manieren waarop mijn eigen verdiepende begrip van ecologie is schudde de manier waarop ik de tuinbouw beoefenen van de voorjaarsopruiming, recht op de laatste klus van het actieve jaar. De docent was Rebecca McMackin, directeur tuinbouw voor Brooklyn Bridge Park in New York City, waar ze leidt het team dat het beheert 85 hectare diverse parkland met een centrale focus op het creëren van habitats van bossen, wetlands, en weiden om bodems te bouwen en vogels, vlinders en andere organismen te ondersteunen.

We spraken over de dynamische tactiek die ze gebruiken en wanneer en waarom een heel andere benadering van het opruimen van de lente, waar de levenscyclus van dieren (van insecten op) dicteren wat er gebeurt wanneer, tuinonderhoud-wise. Zoals waarom sommige dingen niet worden teruggebracht, en anderen die nog steeds zaad-beladen wanneer ze hebben hun zaden verzameld en opzij gezet, dan terug naar de plek nadat wat opruiming daar nodig is.

com/podcast-player/21233/ecologisch-landscaping-with-rebecca-mcmackin-a-way-to-garden-with-margaret-roach-april-26-2021.

een toonaangevende tuinschrijver gedurende 30 jaar bij Martha Stewart Living, Newsday, en in.

waar ik mijn journalistieke carrière decennia geleden begon.

3-acre Hudson Valley (NY) Zone 5B tuin in normale jaren, en altijd zeggen.

terrariums als geschenken (of middenstukken), met patricia buzo.

het wonder der korstmossen, met jessica allen.

Begin uw zoekopdracht hierboven te typen en druk op terugkeer om te zoeken.

Wij hadden twee kamers geboekt, onze zoon had een mooie kamer die Pieter gerenoveerd had afgelopen winter, hij had een bed van 210, en dat hebben we weleens anders gezien in Oostenrijk.

Habitat: zijn natuurlijke omgeving bevindt zich ter hoogte van de Mediterrane gebieden, waar hij zich in het wild ontpopt tot makkelijk 6 meter hoogte.

De stekken wortelen ook op water. Die kan gevuld worden met gewone potgrond, liefst met wat klei of leem, wat scherp zand en als basisbemesting wat oude stalmest of beendermeel. Vervolgens in het voorjaar de watergift terug opdrijven en achter glas de temperatuur stilletjes opdrijven tot de oleander terug op zijn plaats buiten kan. is vijftallig en aan de binnenkant dicht met. Rond deze tijd gaat meestal de temperatuur weer wat stijgen in de overwinterruimte en begint de sapstroom in de planten weer op gang te komen. Dat geldt ook voor de oleanders op stam, waarbij uiteraard alleen de kroon gesnoeid wordt. Snoeien is niet nodig, eventueel in het voorjaar licht uitdunnen. Een kort geknipte plant produceert het eerstvolgende jaar geen of weinig bloemknoppen. Snoeien van oleander is niet echt nodig.

Af en toe nevelen in droge periodes wil dan nog wel eens helpen.

Maar vraag je voor het ter hand nemen van de snoeischaar eerst eens af waarom je de plant wilt gaan snoeien! Vaak wordt een. Biologische Krulpeterselie (Petroselium crispum) D 12 H 15 cm. Een Nerium oleander kan maar weinig vorst verdragen en wordt daarom vooral als kuipplant behandeld. U kunt ze ook verwijderen, het kost energie om zaad aan te maken, terwijl de oleander nu misschien nog wel bloeit. Je kan eventueel stekpoeder (hormoonpoeder) gebruiken om de stekken beter te laten aanslaan. Geoching, wielrennen, wandelen wat je ook wilt, ze zijn op de hoogte en helpen je op weg. Een aanrader zou zijn: om de 3 jaar te verjongen.

Misschien komt er niet genoeg zonlicht aan de onderzijde van de Oleander.

De buxusmot en buxusrups bestrijden en herkennen. Wikipedia® is een geregistreerd handelsmerk van de. We snoeien onze oleanders dan het beste eind februari/begin maart. (Nerium oleander) is een prachtige mediterrane kuipplant die wintergroen blijft en bloeit tvan ongeveer juni tot eind september met witte, roze of rode bloemen. Fijn pension, vriendelijke mensen, rustige ligging. Kuipplanten, dus ook een oleander, die de hele winter binnen hebben gestaan, moet je eerst langzaam laten wennen aan het felle zonlicht van buiten. In India en Sri Lanka komen opzettelijke zelfvergiftigingen geregeld voor. Standplaats: liefst een zuidelijke warme opstelling in de tuin, daar de Nerium oleander normaal subtropisch is.

En na een lange soms vermoeiende dag is het fijn om in de avond nog even een drankje te nuttigen op het terras.

Voorzie voor planten die in pot staan een grote onderzetschotel waar tijdens de zomer gerust constant water mag in staan.

Tijdens het bestelproces kunt u bij 'opmerkingen' de gewenste bloeikleur aangeven. Dan kunt u het beter even afwachten. Mis niet langer onze activiteiten, speciale aanbiedingen en inspirerende tips, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief! Lees alles over wat wij met jouw gegevens doen in onze. De meeste hebben wij zelf bedacht maar er zijn ook veel tuinen van bekende tuinarchitecten. kan ik oleanders kopen met geel-groenblad en welke kleur. Vanaf april, mei kunt u de plant weer buiten zetten. U kunt oleander (Nerium) het hele jaar kopen.

Bladeren: staan 2 aan 2 op de stengel ingeplant en zijn zeer smal met een lengte van 12 cm.

Knolbegonia (Begonia) voor buiten - planten en verzorgen. Deze bevatten ook silicaten en houden het water beter op peil in de zomer. Verzorging van de Oleander | De Tuinen van Appeltern. er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Zet de oleander de eerste paar weken in de halve schaduw om te laten wennen aan de nieuwe omstandigheden. Pieter en Martine doen er alles aan om de gasten het naar het zin te maken. Een evenwichtige (N,P,K) korrelmeststof kan ook, doch wees voorzichtig dat je niet teveel strooit. Tijdens een vakantie in het Middellandse Zeegebied zult u deze rijk bloeiende struik overal tegenkomen.

Snoeien in het voorjaar kan ook, maar vermindert de bloeikans in het daarop volgende seizoen.

Plant de oleander in een ruimte kuip of pot, gevuld met speciale kuipplantengrond. Zeer schoon, goed verzorgd, fijn ontbijt, vriendelijke mensen!. Van nature staan oleanders ook langs grachtkanten en ze komen makkelijker in bloei als ze in een bodempje water staan. Vorig jaar werd hij zo groot dat we hem in de grond geplant hebben. zit een bijkroon van vijf getande of ingesneden aanhangsels.

Familie der Apogynaceae, waaronder maagdenpalm (Vinca) en Amsonia behoren.

Moerasplanten ( of parapluutje) in een grote pot ernaast zetten. De meststof licht in schoffelen of inwerken, de wormen doen de rest wel. De sappen van de plant kunnen huidirritatie veroorzaken. Oleanders zijn verkrijgbaar in veel verschillende bloemkleuren, van roze, rood, geel en wit en alles wat daartussenin zit, met enkele, dubbele of gevulde bloemen. We hebben onze orleander nu 4 jaar. gesnoeid omdat ze kale takken heeft met alleen aan de bovenste uiteinden nog wat blad en bloemknoppen. Een oleander in een pot heeft baat bij bemesting. Bandara V, Weinstein SA, White J, Eddleston M.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost oleander

Inname leidt onherroepelijk tot spasmen en verstikking met de dood tot gevolg.

Het overwinteren gebeurt het best op een koele, lichte plaats.

Oleander kan in de zomer buiten staan. Het is echter zonde van de bloemknoppen die weggeknipt worden als je om deze reden gaat snoeien. Gastvrij, behulpzaam, schoon, enthousiaste eigenaren die vernieuwend zijn voor Karinthië. Wij gaan hier zeker nog een keer terugkomen.

Geef tijdens de winterstalling minder water en geen plantenvoeding meer.

Oleander: verzorging en vermeerdering van een prachtige kuip- en terrasplant. Het ontbijt is heerlijk en ruim voldoende, ook voor een hongerige jongeman van twee meter. Opnieuw een heerlijke vakantie gehad. In de geneeskunde vindt het geen toepassing. Zet de plant in pot op een zonnige en beschutte plek, dus uit de koude wind. Zaden kunnen mogelijk gebruikt worden om te zaaien omstreeks april. Wanneer de plant niet meer verpot kan worden, verwijder dan de toplaag bovenin de pot ( 2 à 5 cm) en vervang deze door verse grond.

De scheuten die daarna uitlopen zullen de komende zomer bloeien.

Normaal enkel de verwelkte bloementrossen verwijderen tijdens de nazomer (oktober). Goede beschrijving van de planten, veel keuze in soorten. Tijdens de overwintering weinig water geven. Dagelijks flink gieten met lauw water wordt erg gewaardeerd, evenals een regelmatige gift van kleine beetjes gedroogde koemest of (kuipplanten)mest. Wanneer kan ik een oleander het beste kopen?. Dit behoudt een beter evenwicht van de struik.

Voor de beste gebruikerservaring, zorg ervoor dat javascript ingeschakeld is voor uw browser.

Het Grote Vogelweekend: 29 & 30 januari 2022. Een Jacaranda wordt een flinke boom, maar is in Nederland niet winterhard. Tip: gebruik steeds werkhandschoenen om niet in contact te komen met het bittersap van de plant tijdens de snoeibeurten. In de winterperiode niet teveel water geven en beschermen tegen invriezen. De winter begint pas echt in januari. Voor de gewone roze en witte cultivars mag de temperatuur net boven de 5 graden Celsius liggen. Een kleine oleander in een pot  kun je ook binnen laten overwinteren.

Plaats de bakken op stenen (in de zon) die goed de warmte afgeven (dal, stenen vloer, vensterbank, enz.

Dit laatste is te danken aan de kroonbladen die zich ontwikkeld hebben tot bloembladen, door genmutatie. De plant moet dan dus meteen uit de regen gezet worden. nl/tuintips/gebreksverschijnselen-planten-met-voedingsproblemen/ De pothoogte is in elk geval voldoende, 40 cm breed en diep is wellicht iets krap, maar als de andere oleander het wel goed blijft doen, denk ik niet dat het daarin zit. php?title=Oleander&oldid=60447137.

Er zijn verschillende manieren om de luchtvochtigheid in de omgeving van de plant te verhogen:.

BLOG: Zo leven je kamerplanten en huisdieren succesvol samen.

Oleander kan goed gestekt worden. Een beschutte plek is zeker beter. In de omgeving van de Klopeinersee zijn veel restaurants te vinden waar je voor een redelijk bedrag kunt eten. En de omgeving biedt veel mogelijkheden om naast het heerlijke strand ook wat te ondernemen.

Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.

Zet hem dus zo warm en licht mogelijk. Voor 22u besteld, volgende werkdag in huis. De oleander is ook geschikt als. Een nieuwe service van Greenfingersonline. De onderste bladeren worden verwijderd, waarna de stek in een mengsel van scherp zand met wat potgrond gestoken wordt.

BLOG: Waarom je huisdier goed is voor je gezondheid.

Belangrijk: alle plantendelen van de Nerium oleander bevatten een sterk gif het zogenaamde oleandrine!. Hij moet dus, zolang dat nog kan qua omvang, behandeld worden als kuipplant. zal zelfs op de oudste takken weer uitlopen. prachtig om tegen een muur te zetten of als smalle haag te gebruiken. Het kan altijd zo zijn dat de struik, in uw geval oleander, toch niet goed meer aanslaat. Jonge planten kunnen ieder jaar verpot worden, oudere planten om de drie jaar. Er zijn cultivars in omloop die. Maandelijks advies om je planten beter te laten groeien.

en een groot aantal giftige verbindingen, waaronder.

Deze glycosiden werken op het hart, maar minder sterk dan de glycosiden uit. Daartoe worden kopstekken gesneden met een lengte van 2 of hooguit 3 bladparen, die met een scherp mes net onder een bladpaar afgesneden worden. De Oleander wordt zo'n 3 meter hoog en is een groenblijvende struik. In ons klimaat kun je de struik het beste in een pot laten groeien en behandelen als kuipplant. zitten boven in de kroonbuis vast, maar steken niet uit.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen